barnskobutiken.se

Mottagna tummar upp1
Motagna tummar ner1
Karma:1 (tummar upp-tummar ner)ottagna badges

Inga Badges funnaDefinitioner (40)

1

1   0

sneakers


En sportsko som kanske i första hand inte används som en gympasko, utan främst ska ses som en vardagssko. Har ofta lite kraftigare sula. Kallas sneaker efter det engelska ordet ”sneak” som betyder smyga.
Källa: barnskobutiken.se

2

0   0

kundtjänst


vardagar 9-16, 08 410 90 200, info@barnskobutiken.se Hem Köp, frakt & returMätinstruktionerTips & RådFAQOm OssOrdlista Login Kategorier Babyskor Ballerinaskor Barn Fritidsskor barn Ekologiska barnskor Finskor barn Goretex barnskor Gummistövlar barn Lära-gå-skor Mockasiner Sandaler barn Sportskor barn Stövlar & [..]
Källa: barnskobutiken.se

3

0   0

ballerinaskor


Flicksko som påminner om en balettsko, därav namnet. Den är ofta utan klack och lite rund i tån, med band över vrist.
Källa: barnskobutiken.se

4

0   0

ekologiska skor


Samlingsnamn på skor där man tagit speciella hänsyn till miljön i tillverkningsprocessen. Alla ekologiska skor är inte tillverkade på samma sätt, men ofta är skinnet vegetabiliskt garvat och sulorna helt eller delvis gjorda i återvunnet gummi eller annat miljövänligt material. Miljömedvetna skoproducenter brukar även tänka på att göra miljövänliga [..]
Källa: barnskobutiken.se

5

0   0

espandrillos


Skor med sula som ser ut som om den är gjord av rep. Överdelen oftast tillverkad i kanvas. Ursprungligen från Spanien.
Källa: barnskobutiken.se

6

0   0

eva


Står för Etylen Vinyl Acetat och är en mycket lätt plast mest känd som materialet som Foppa-toffeln är tillverkad i. Även mycket använd som mellansula i vinterkängor, dels för att göra dessa lättare, dels för dess isolerande och stötdämpande egenskaper.
Källa: barnskobutiken.se

7

0   0

flip-flop


Lättare sandal med ursprung i Brasilien. Består oftast endast av en sula (oftast i plast) med en rem som sitter fast mellan tårna. När man går slår sulan mot foten och ljudet ”flip flop” sprider sig över nejden.
Källa: barnskobutiken.se

8

0   0

första-gå-sko


En sko som är tillverkad speciellt för barn som precis lärt sig gå. En första-gå-sko ska vara extra mjuka i sulan, ge stöd över häl och vrist och ha mjukt och skönt innerfoder, gärna i skinn. Snörning är att föredra framför kardborrband, skorna sitter bättre på foten.
Källa: barnskobutiken.se

9

0   0

gore-tex


Ett varumärke som för många blivit en benämning på en produkt, det vi kallar ”tex-membran”. Det finns en mängd varianter, hos oss delar vi förenklat in membranet i ”sommar-tex” och ”vinter-tex”, eftersom de har lite olika egenskaper. Membranet är perforerat med små hål, så små att de inte släpper igenom vatten, men tillräckligt stora för att släppa [..]
Källa: barnskobutiken.se

10

0   0

gummistövlar


Praktiskt att ha när det är blött ute. Många dagis kräver att barnen har ett par gummistövlar stående där. Finns även fodrade gummistövlar för lite kallare väder. Dessa är dock inte lämpliga som vinterstövlar, då gummit blir väldigt hårt och kallt i minusgrader.
Källa: barnskobutiken.se


För att se alla definitioner för 40, logga in!