På Betydelse-definition.com kan du söka i flera ordböcker samtidigt. Tusentals av betydelser i vår sökmotor var tillagda av besökare som dig. Alla ord och definitioner är välkomna. Det kan vara betydelser av svåra ord, namn, slang, utländska ord eller till och med ord du har hittat på själv. Gör oss och andra besökare glada och lägg till ett ord! Lägg till betydelse

Senaste definitionerna
0 Thumbs up   2 Thumbs down

remitterande feber


Vid mononukleos. Kunde ställa klockan efter variation. Från ca 38° till ca 40° under ~15 min och vice versa. Höll på att frysa ihjäl alternativt flyta bort.
Kallades remitterande feber, vilket tydligen är vanligt vid körtelfeber. Ålder 23år.
Hemskt.!!!
Ann-Cathrin Virsberg - 15 februari 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Hey Baberiba


Heybaberiba är namnet på portfolion för den svenska designern Malin Grön. Malin har bland annat illustrerat den grafiska profilen för slottsskogen i Göteborg, butikskedjan Arken Zoo samt varit ansvarig designer för västttrafiks digitala produkter. Domänen har varit registrerad och aktiv sedan 2004-01-09
Malin Grön - 15 februari 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

bensträckare


7 minuter under en lektion som man får gå ut från klassrummet och sträcka på benen så att man orkar jobba hela lektionen, något som man aldrig får på spanskan
Alexander - 15 februari 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Stina Stockenstam


Min mamma var Stinas styvbarn.
Hon kom från en familj med många barn.
Mamma hade en tvillingsyster. Därför fick
hon flytta till Stina som var barnlös.
Mamma hette Marja Larsson.
Hon föddes 1915. Stina dog i Spanska sjukan 13/2 1919.
Elisabeth Sundborg - 19 januari 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Eklampsi


Svår , ihållande, smärtsam,
Ökande muskelstark Kramp !
Nedre extemiteter, främst Vader,
underben.
Buk, Bål o bröstkorg mot Ventrikeln !
Anonym - 19 januari 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Öga för öga, tand för tand


Det betyder att straffet ska vara i proportion till brottet och att i gen får ta lagen i egna händer.
Allt i Bibeln ska läsas i sitt kontext, dvs. Hur det tolkades när det skrevs utifrån religion, kultur och tidsanda
Catharina Viklund - 19 januari 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

slummernost


Synonymer till slummernost kan vara: besviken, slokörad eller att man tappat sugen. Jag är från Östergötland så uttrycket är nog Östgötskt eller används åtminstone i Östergötland.
Hampus - 19 januari 2022

0 Thumbs up   4 Thumbs down

slummernost


Synonymer till slummernost kan vara: besviken, tappat sugen, slokörad. Jag är från Östergötland så uttrycket är nog Östgötskt eller används åtminstone i Östergötland.
Hampus - 19 januari 2022

3 Thumbs up   2 Thumbs down

Driver dagg faller regn


Driver(försvinner) dagg faller regn.
= Är gräset torrt på morgonen blir det regn under dagen/ett dygn
Är gräset torrt på kvällen blir det regn nästa dag.
Ulla-Britt - 19 januari 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

högkvalitativ


Kvalitativ har inget med hög kvalitet att göra.
Antingen tittar man på egenskaperna hos något = kvalitativt
Eller så är man intresserad av antalet = kvantitativt.
Man kan inte säga hög eller låg kvalitativ. Antingen är det eller inte.
G - 18 januari 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Kristallkulan


Kulan är ju något som är uppe på ett , ufo - rymdskepp.Möjlig-en för att få sol energi ljus,även om solen blir en Micro partikel.Färdas man från en värld till jorden behöver man solen som atom energi,egyptierna så ju atum.
Mats Inge Soderman - 18 januari 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Efterlevnad


Efterlevnad betyder att Jesus fortfarande lever. Om ni vet så dog Jesus för fler hundra år sedan men han har efterlevnat på grund utav att jag gav han min magi och gjorde så att kunde komma tillbaka och hjälpa oss människor som har svåra sjukdomar och har problem med magen.
Kalle A - 17 januari 2022

2 Thumbs up   1 Thumbs down

hilla


Gudinna, eller ljusdrottning. Hilla betyder ljus, kan vara smeknamn på Hilda som betyder strid. Därför även kallad krigsgudinna. Hon som strider för de goda. Hilla kallades drottningen av ljus, eld, och kärlek. Namnet är vanligast i Norden. Men globalt är Hilla namnet för en sensuell gudinna, moder till drakar och säga kunna styra eld.
J - 17 januari 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Stavningsprogram


Internet är nästan oumbärligt för oss nu , vi sköter allt därifrån, så vi vill att internet ska vara säkert och tillgängligt. Vi vill inte, att någon ska bägrensa internet för sin egen fördel. Om alla arbetar tillsammans uppnås goda resultat för alla och internet blir en säkrare plats.

Jag tror att internet ger oss många möjligheter som utbildning , kommunikation och att träffa nya människor , och det är viktiga saker för mänslikhetens utveckling , men vi får inte glömma de farliga sidorna av internet.

Först och främst bör vi definitivt använda internet ,eftersom vi gör många viktiga saker över internet. Vi använder till exempel nästan alla våra pengar över internet i Sverige och vi kan inte använda kontanter på de flesta ställen , så regeringen måste skydda internet.

För det andra är internet en plats människor affär och de betalar skatt för det , så den här miljön måste kontrolleras strikt , annars kan vissa orätvist.

För det tredje är det ett brott mot mänskliga rättigheter , eftersom det finns många oidentifierade användare och de gör vad de vill . Det krävs tillsyn för att förhindra dem.

Slutligen, frihet är inte att kunna göra vad man vill på internet, utan att respektera människor , så internet bör kontrolleras för människors säkerhet. Vi bör inte heller glömma alla djur och natur på internet. Ingen kan tänka sig att sätta en gräns på internet sin egen skull.

Adalet
Anonym - 17 januari 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

krämare


Krämare kommer från tyskan, men ännu längre bak från Antika grekernas och Aristoteles "Krematik" (chrèmatistikos) - att använda pengar/kapital för att skapa mer pengar/kapital/vinst
Denna sysselsättning; att ackumulera kapital/vinst - betraktades av Aristoteles som omoraliskt och omänskligt (till skillnad från att köpa för eget bruk). I vårt samhälle idag är denna sysselsättning i stället det högsta goda. Krämaren/affärsmannen/finansmannen, som alla har som huvudintresse att skapa mer pengar av de pengar hen har, är den som påstås skapa tillväxt i samhället. Samhällets nya hjälte är alltså "krämaren". Eftersom tillväxt är det högsta goda enligt alla mäktiga institutioner och personer. vilka institutioner? Främst politiker och kapitalägare - staten och kapitalet (som sitter i samma båt, men inte ror). Numer även; media ("tredje statsmakten"), kyrkan och universiteten. Har jag glömt någon viktig? Det är redan trångt i båten innan vi ens har fått någon som ska ro den. Men det kanske blir en AI-rorbåt.
Tomas Rudal Findlate - 17 januari 2022

2 Thumbs up   2 Thumbs down

monarki


Monarki (från grekiska monos, 'en', och archein, 'att härska') är ett statsskick i vilket statschefen är en monark. ... Något som skiljer en monarki från en republik är att i en monarki är monarken oftast statschef på livstid, medan statschefen i en republik normalt är vald för en viss ämbetsperiod.
veronica - 17 januari 2022

2 Thumbs up   2 Thumbs down

Teknosfären


Teknosfären är en växande sfär som tack vare människans tekniska bearbetning av naturens resurser har expanderat på vår planet. Den oavbrutna tekniska bearbetningen och dess nya sammansättningar sker även i växt - och djurvärlden. Så teknosfären, i sin helhet, är en teknisk bearbetning och sammansättning av ekosfärens olika domäner. Kärnan i människans växande aktiviteter är hennes unika tekniska bearbetning som erbjuder en ständig expansion av den andra naturen.
Javad Fooladi - 17 januari 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Viking björk


V.O.Björk professor av thoraxkirurgi vid Thoraxkirurgiska Kliniken Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Han var ena av pionjarna av svensk thoraxkirurgi tillsammans med Clarence Crafoord(1899-1983) första professor vid Thorax Kir.Klinik KS
samt Áke Senning (1915-2000) professor av kirurgi vid Zürich
Universitet
.Péterffy Árpád, - 17 januari 2022

1 Thumbs up   3 Thumbs down

frist


Frist är när man skadar eller förstör. Exempel på frist är när man ska gå och "frista en bänk" alltså att man ska förstöra en bänk. Annat exempel på frist är någon har förstört ens egenom eller person. Alltså någon har firstat mig vilket betyder att någon har skadat mig.
Korven95 - 17 januari 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Pressens opinionsnämnd


Kan PO göra något åt försumlighet från pressens sida? efter forskning och utveckling av metoder att sänka sjukligheten i överviktssjukdomar finns nu ett effektivt sätt att sänka vikten på ett naturligt sätt. Trots information till TV, radio och en rad tidningar är det ingen som vill hjälpa till att sprida metoden till allmänheten och därmed skydda framförallt barn som redan i 10-årsåldern visar tecken på allvarlig sjukdom. Välplanerade studier finns att styrka effekterna.
Torwald Åberg - 17 januari 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Näringskedja


När solens strålar lyser på jorden börjar producenter växa alltså växter. Sedan kommer en förstahandskonsument (en växtätare) och äter producenten, sedan kommer en toppkonsument (ett rovdjur) och äter förstahandskonsumenten. När toppkonsumenten dör nedbryts den av nedbrytare och då blir den näring åt producenterna. Sedan går det om och om igen i flera år.
Nike - 17 januari 2022

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Gudsfruktan


Gudsfruktan som början till vishet. Att inte förstå Guds helighet och inte uppfyllas av en helig gudsfruktan är ett misstag som leder till ett målmissande (synd). En sund gudsfruktan får oss att arbeta med bävan och fruktan på vår frälsning så att vi inte dör i våra synder och till slut nås av andra döden. Målet med vår tro är ju vår själs räddning.
Edouard Askmo - 17 januari 2022

0 Thumbs up   2 Thumbs down

fyrkant


Concat -operatör tror jag. Kallas även token -limning eller token -sammanlänkningsoperatör. De ##förbehandlingsoperatörs utför token klistra. När ett makro expanderas ##kombineras de två tokensna på vardera sidan av varje operatör till en enda token, som sedan ersätter ##och och de två ursprungliga tokensna i makroexpansionen. Vanligtvis kommer båda vara identifierare, eller en kommer att vara en identifierare och den andra ett förbehandlingsnummer. När de klistras in gör de en längre indentifierare .
Anders lindgren - 27 augusti 2021

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Gilgamesh


NI har inte förklarad ordet Gilgamish! för att ni kan inte kurdiska !!!? GILGAMISH GIL ÄR ORD BETYDER ( HANE= MALE ), (GAMESH BETYDER = OXE ) . GAMESH BESTÅR AV TVÅ ORD( GA= OXE) . MESH = BETYDER DJUR)
Sarbas Noormohammad - 27 augusti 2021

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Långhässja


I mitt område södra dalarna är det en stånghässja av minst 25, 30 golv ett golv, ca 4 meter med 5 stänger drygt 200kg hö, den längsta vi hade var på 100 golv i mitten på 70 talet
Olle Perers - 27 augusti 2021

0 Thumbs up   2 Thumbs down

plätt


Plätt är en benämning på något som är mindre.
Jordplätt = en mindre bit mark!
Plättlagg = flera små/mindre samlade ytor i en panna!
Lätt som en plätt! = uttryck för något som är mindre svårt!
Mats Fors - 27 augusti 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

636


jag älskar dig, siffrorna står för antalet bokstäver i varje ord. jag - 3, älskar - 6, dig - 3. man kan även skriva siffrorna för när varje bokstav kommer i alfabetet, jag i det här fallet hade blivit 10
1 7
anonym - 27 augusti 2021

1 Thumbs up   2 Thumbs down

Matamoros


Matamoros är en spansk efternamn som betyder muslimmördare, efternamn vad mycket populärt på gamla tider under den muslimska invation i södra Spanien till dem blev utkasta.
Fabio - 25 juni 2021

0 Thumbs up   3 Thumbs down

bör


Är en rekommendation i likhet med ordet borde. T.ex. du borde inte resa eller du bör inte resa. Dessa meningar är rekommendationer som du kan välja att följa eller att inte följa.
Pillan - 24 juni 2021

4 Thumbs up   3 Thumbs down

hagelbrakare


När du släpper en högljud fis och dina bajspartiklar flyger ur din röv som projektiler brukar göra ifrån en hagelbössa och färgar dina kalsonger eller toalettstol i en brun färg
Andre - 24 juni 2021

1 Thumbs up   1 Thumbs down

epos


Behöver inte vara längre än 100 manussidor. Beskriver det som inte finns, men kan faktiska existera. Äventyr utan dikt. Kärlek och även mord beskriven men utan hat. En berättelse som strävar mot övermänniska.
Björn Berglund - 23 juni 2021

2 Thumbs up   1 Thumbs down

OMX


Namnet är skapat av Stenhammar som skapade en ny börs i Sverige under 80-talet. Där hette den OptionsMäklarna och förkortat OM. Senare utvecklades detta till OptionsMäklarnasIndex och därmed OMX
Sebastian - 18 maj 2021

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Innehållsleverantör


Aktör som utöver nämnda tjänster även utför sk betaltjänster via kapade facebook-konton i syfte att bedra användare som i god tro vidarebefordrat siffror till ett kapat konto
Berit Norman juris. - 18 maj 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Solkapital


Solkapital är den ekonomiska vinst man kan göra genom att med hjälp av solceller fånga upp solinstrålningen på en yta man har i sin ägo, exempelvis ett tak eller markområde.
Anonym - 18 maj 2021

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Bulk


Kan inte lägga till för jag förstår inte hur man ska använda ordet .
Skulle lägga upp LEGO på nätet sen frågar dom om bulk kvantitet.
När jag googlar står det olika saker. Bodybuilding., lager i garaget , tjocklek på papper, porösitet , lastfartyg volymer.
Är relativt allmänbildad men detta ord får jag inget grepp om .
Gittan - 10 maj 2021

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Anpassad studiegång


Är när man gör ändring på timplanen för elever i grundskolan eller gymnasiet så att eleverna får mer eller mindre timmar i undervisningen jämfört med de normala undervisningstimmarna i skolan.
Anonym - 10 maj 2021

1 Thumbs up   4 Thumbs down

Kausal terapi


Hej, kan ni hjälpa mig med de här frågorna.
Kausalterapi
Symtomatisk terapi
Profylaktisk terapi
Substitutionsterapi
Palliativa terapi
Musa - 8 januari 2021

0 Thumbs up   5 Thumbs down

Emulgeringsmedel


Ett ämne som består av molekyler med en polär sida och en opolär sida så att de kan befinna sig mellan polära och opolära vätskor.
Lars - 8 januari 2021

4 Thumbs up   5 Thumbs down

Liv i luckan


Liv i luckan kommer ursprungligen från det militära.
Mellanrummet mellan regementen vid förläggning benämndes ”Luckan”.
Där samlades officerarna på kvällarna för samkväm. Bord och stolar ställdes upp där och mat och dryck (antagligen mest starka sådana) serverades. Allt eftersom kvällen med blev det alltmer ”Liv i luckan”.
Hans Lundgren - 4 januari 2021

1 Thumbs up   5 Thumbs down

Skendemokrati


Det är när man är politisk men också kränker politik, det kan vara ganska svårt att förstå men tänk efter noggrant så klarnar det säkert
Gunnar - 30 november 2020

Sida:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10