På Betydelse-definition.com kan du söka i flera ordböcker samtidigt. Tusentals av betydelser i vår sökmotor var tillagda av besökare som dig. Alla ord och definitioner är välkomna. Det kan vara betydelser av svåra ord, namn, slang, utländska ord eller till och med ord du har hittat på själv. Gör oss och andra besökare glada och lägg till ett ord! . Lägg till betydelse.

Senaste definitionerna
0 Thumbs up   0 Thumbs down

smileys


En smiley (ibland kallad bara ett lyckligt ansikte eller leende ansikte) är en stiliserad representation av ett leende humanoid ansikte som är en del av populärkulturen världen över. Den klassiska formen utformad av Harvey Ball 1963 består av en gul cirkel med två svarta prickar som representerar ögon och en svart båge som representerar munnen (☺).På Internet och i andra vanliga textkommunikationskanaler har emoticonformen (ibland även kallad smiley-face-smekmånaden) traditionellt varit mest populär, vanligtvis med hjälp av ett kolon och en rätt parentes för att bilda sekvenser som: ^), :), eller (: som liknar ett leende ansikte när man tittar efter rotation genom 90 grader. "Smiley" används också ibland som en generisk term för något humör. Smiley har refererats i nästan alla delar av västerländsk kultur, inklusive musik, filmer och konst. Smiley har också kopplats i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   1 Thumbs down

uppror


angrep mot statsmakten från medborgare i ett land; revolt; Uppror är ett vägran av lydnad eller ordning. Det hänvisar till det öppna motståndet mot en etablerad myndigheters order; Uppror är en grundläggande förändring i politisk makt eller organisatoriska strukturer som sker på en relativt kort tid när befolkningen stiger upp i uppror mot nuvarande myndigheter.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   1 Thumbs down

integritet


Integritet är kvalifikationerna att vara ärliga och ha starka moraliska principer; moralisk uppriktighet. Det är i allmänhet ett personligt val att hålla sig till konsekventa moraliska och etiska normer. I etik betraktas integritet av många som ärlighetens och sanningsenligheten eller noggrannheten i sina handlingar. Integritet kan stå i motsats till hyckleri, genom att dömande med integritetsstandarden innebär att det gäller intern konsistens som en dygd och föreslår att parter som innehar uppenbarligen motstridiga värden borde redovisa skillnaden eller ändra deras trosuppfattning. Ordet integritet utvecklades från det latinska adjektivet heltalet, vilket betyder helt eller fullständigt. I detta sammanhang är integritet den inre känslan av "helhet" som härrör från egenskaper som ärlighet och karaktärsförmåga. Som sådan kan man döma att andra "har integritet" i den utsträckning de agerar enligt de värderingar, övertygelser och principer som de hävdar att hålla. Integritet är viktigt för politiker eftersom de är utvalda, utsedda eller valda för att tjäna samhället. För att kunna tjäna får politiker makten att göra, utföra eller kontrollera politik. De har makt att påverka någonting eller någon. Det finns emellertid en risk för att politiker inte kommer att använda denna makt för att tjäna samhället. Aristoteles sade att eftersom härskare har makt, kommer de att frestas att använda den för personlig vinning. Det är viktigt att politiker står emot denna frestelse, och det kräver integritet.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

question


engelska ord för fråga; En fråga är ett språkligt uttryck som brukade göra en begäran om information, eller den begäran som gjordes med ett sådant uttryck. Den begärda informationen lämnas i form av ett svar. Frågor har utvecklat en rad användningar som går utöver den enkla framkallandet av information från en annan part. Retoriska frågor, till exempel, används för att göra en punkt och förväntas inte besvaras. Många språk har speciella grammatiska former för frågor (till exempel i engelska meningen "Är du glad?", Inversionen av ämnet du och verbet visar att det är en fråga snarare än ett uttalande). Men frågor kan också ställas utan att använda dessa förhörande grammatiska strukturer - till exempel kan man använda en absolut nödvändighet, som i "Berätta för ditt namn".
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

frukt


Frukt är det sätt på vilket angiospermer sprider frön. Ätbara frukter har i synnerhet förökats med människors och djurs rörelser i ett symbiotiskt förhållande som ett medel för fröspridning och näring. i själva verket har människor och många djur blivit beroende av frukt som en källa till mat. Följaktligen står frukterna för en betydande del av världens jordbruksproduktion, och vissa (som äpple och granatäpple) har fått stora kulturella och symboliska betydelser. I vanlig språkanvändning betyder "frukt" normalt de köttiga fröförknippade strukturerna hos en växt som är söt eller sur och ätbar i rå tillstånd, såsom äpplen, bananer, druvor, citroner, apelsiner och jordgubbar. Å andra sidan innefattar "frukt" i botanisk användning många strukturer som inte vanligen kallas "frukter", såsom bönor, majskärnor, tomater och vetekorn.
Natasa O. - 8 oktober 2017

1 Thumbs up   0 Thumbs down

tätort


tätt bebyggt samhälle med minst 200 invånare; En tätort är en mänsklig bosättning med hög befolkningstäthet och infrastruktur för byggd miljö. Tätorten skapas genom urbanisering och kategoriseras av stadsmorfologi som städer, städer, stadsorter eller förorter. I urbanismen kontrasterar begreppet mot landsbygdsområden som byar och byar och stadssociologi eller urbana antropologi kontrasterna med naturmiljön.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

vandrare


luffare; vagabond; vandringsman; nomad; person som vandrar; en person som går på landsbygden för nöje; en person som går för långa avstånd, särskilt över landet; person som går eller marscherar ett stort avstånd, särskilt genom landsbygdsområden, för nöje, motion, militär träning eller liknande; en vandrande resenär, vanligtvis över bergiga stigar.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

zigenare


Romanen; Zigenare är en traditionellt nomadisk etnisk grupp som lever mestadels i Europa och Amerika och härstammar från de nordliga delarna av det indiska subkontinenten, från de indiska staterna Rajasthan, Haryana, Punjab och Sindh. Romanen är allmänt känd bland engelsktalande personer av exemplariska zigenare (eller gipsier), som vissa anser att det är en följd av dess konnotationer av olaglighet och oegentligheter. De är ett dispergerat folk, men deras mest koncentrerade populationer finns i Europa, särskilt Central-, Östra och Sydeuropa (inklusive Turkiet, Spanien och södra Frankrike). Romanen härstammar i norra Indien och anlände till Mellanvästasien och Europa för omkring 1000 år sedan. De har förknippats med en annan indo-aryansk grupp, Dom-folket: de två grupperna har sagts ha separerat från varandra eller åtminstone att dela en liknande historia.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

jitterbug


en nervös person; en snabb dans populär på 1940-talet, framförallt för att svinga musik. Jitterbug är ett slags dans populärt i USA i början av 1900-talet och är förknippat med olika typer av swingdanser som Lindy Hop, Jive och East Coast Swing. Wentworth och Flexner förklarar "jitterbug" som "en som, men inte en musiker, entusiastiskt tycker om eller förstår swingmusik, en swing fan" eller "som ofta dansar för att swing music" eller "en hängiven jitterbug musik och dans, en som följer mode och fäder av jitterbug hängiven ... Att dansa, speciellt till jazz eller swing musik och vanligtvis på ett extremt kraftfullt och atletiskt sätt.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

drygt


lite mer än; ungefär; gott och väl; åtminstone; även om ordet drygt används på liknande sätt som ordet ungefär, drygt skiljer sig eftersom det aldrig avser något mindre än vad som anges. något som är drygt en kilogram kan inte vara 900 gr, eftersom det är mindre än en kilo.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

medelålder


Medelåldern är åldern bortom ung vuxen ålder men före åldern. Denna tidsperiod i en persons liv kan betecknas som medelålder. Denna tidsperiod har definierats som tiden mellan åldrarna 45-65 år. Många förändringar kan uppstå mellan ung vuxen ålder och detta stadium. Kroppen kan sakta ner och medelåldersna kan bli känsligare för kost, missbruk, stress och vila. Kroniska hälsoproblem kan bli ett problem tillsammans med funktionshinder eller sjukdom. Cirka en centimeter höjd kan gå förlorad per årtionde. Emosionella svar och retrospektion varierar från person till person. Att uppleva en känsla av dödlighet, sorg eller förlust är vanligt vid denna ålder.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

trakasserier


Trakasserier täcker ett brett spektrum av beteenden av offensiv karaktär. Det är allmänt förstått som beteende som stör eller stör, och det är karakteristiskt repeterande. I juridisk mening är det beteende som verkar vara störande eller hotande. Sexuella trakasserier refererar till bestående och oönskade sexuella framsteg, vanligtvis på arbetsplatsen, där konsekvenserna av vägran är potentiellt mycket ofördelaktiga för offret. Idag är den mest populära formen av trakasserier online trakasserier. Trakasserier leder flera upprepande obsceniteter och nedsättande kommentarer till specifika individer, som exempelvis fokuserar på målens ras, religion, nationalitet eller sexuell läggning. Detta sker ofta i chattrum, genom nyhetsgrupper och genom att skicka hatar e-post till intresserade parter. Detta kan också innefatta stjälbilder av offret och deras familjer, doktorering av dessa bilder på offensiva sätt och sedan posta dem på sociala medier med sikte på att orsaka känslomässig nöd.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

venezuela


Venezuela är en federal republik som ligger på norra kusten av Sydamerika. Det gränsar till Colombia i väster, Brasilien i söder, Guyana i öster, de holländska karibiska ABC-öarna i norr och öarna Trinidad och Tobago i nordost. Venezuela täcker 916.445 km2 (353.841 sq mi) och har över 31 miljoner (31.568.179) invånare. Landet har extremt hög biologisk mångfald och rankas som nummer 7 i världens lista över nationer med flest antal arter.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

hälsa


Hälsa är nivån på en levande organisms funktionella och metaboliska effektivitet. Hos människor är det individer eller samhällers förmåga att anpassa sig och självhantera när de står inför fysiska, psykiska, psykiska och sociala förändringar med miljön. Världshälsoorganisationen (WHO) definierade hälsan i sin bredare mening i sin 1948-konstitution som "ett tillstånd av fullständigt fysiskt, mentalt och socialt välbefinnande och inte bara frånvaro av sjukdom eller svaghet". Denna definition har varit föremål för kontroverser , i synnerhet som saknar operativt värde, tvetydigheten i att utveckla sammanhängande hälsostrategier och på grund av det problem som skapas med ordet "komplett". Andra definitioner har föreslagits, bland annat en ny definition som korrelerar hälsa och personlig tillfredsställelse. I allmänhet är det sammanhang där en individ bor, av stor betydelse för både hans hälsotillstånd och livskvaliteten. Det erkänns alltmer att hälsan bibehålls och förbättras inte bara genom hälsovetenskapens framsteg och tillämpning utan också genom individens och samhällets ansträngningar och intelligenta livsstilsval. Enligt Världshälsoorganisationen innefattar de viktigaste hälsofaktorerna den sociala och ekonomiska miljön, den fysiska miljön och personens individuella egenskaper och beteenden.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

byggnad


En byggnad är en struktur med tak och väggar som står mer eller mindre permanent på ett ställe, till exempel ett hus eller en fabrik. Byggnaderna finns i olika storlekar, former och funktioner och har anpassats genom historien för ett brett antal faktorer, från byggmaterial som är tillgängliga, till väderförhållanden, till markpriser, markförhållanden, specifika användningsområden och estetiska skäl. Byggnaderna tjänar flera samhällsbehov - främst som skydd mot väder, säkerhet, bostadsutrymme, integritet, förvaring av ägodelar och bekvämt boende och arbete. En byggnad som ett skydd utgör en fysisk uppdelning av människans livsmiljö (en plats för komfort och säkerhet) och utsidan (en plats som ibland kan vara hård och skadlig).
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   1 Thumbs down

ekosystem


Ett ekosystem är en gemenskap av levande organismer i samband med de icke-levande komponenterna i deras miljö (saker som luft, vatten och mineraljord), interagera som ett system. Dessa biotiska och abiotiska komponenter betraktas som sammanlänkade genom näringscykler och energiflöden. Eftersom ekosystem definieras av nätverket av interaktioner mellan organismer och mellan organismer och deras miljö kan de vara av vilken storlek som helst, men de omfattar vanligtvis specifika begränsade utrymmen (även om vissa forskare säger att hela planet är ett ekosystem). Ekosystemen styrs både av externa och interna faktorer. Externa faktorer som klimat, modermaterialet som bildar marken och topografi styr den övergripande strukturen i ett ekosystem och hur sakerna fungerar inom det, men påverkas inte själva av ekosystemet. Andra externa faktorer inkluderar tid och potentiell biota.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

narcissist


en person som är tänder på sig själv; Narcissism är strävan efter tillfredsställelse från fåfänga eller egotistisk beundran av sina egna attribut. Termen härstammar från den grekiska mytologin, där den unga narkissan blev kär i sin egen bild som återspeglas i en pool av vatten. Narcissism är ett begrepp i psykoanalytisk teori, som populärt introducerades i Sigmund Freuds essä om narkos (1914).
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

rasism


Rasism är tron på en ras överlägsenhet över en annan, vilket ofta resulterar i diskriminering och fördomar mot människor baserat på deras ras eller etnicitet. Idag faller användningen av termen "rasism" inte lätt under en enda definition. Den ideologi som ligger bakom rasistiska metoder innefattar ofta idén om att människor kan delas in i olika grupper som är olika på grund av deras sociala beteende och deras medfödda förmåga, liksom tanken att de kan rankas som sämre eller överlägsen. Förintelsen är ett klassiskt exempel på institutionaliserad rasism som ledde till att miljontals människor dödades på grund av ras. Medan begreppen ras och etnicitet anses vara separata i nutida samhällsvetenskap, har de två termerna en lång historia av ekvivalens i både populär användning och äldre samhällsvetenskapliga litteratur. Rasistisk ideologi kan bli uppenbar i många aspekter av det sociala livet. Rasism kan vara närvarande i sociala handlingar, praxis eller politiska system (t ex apartheid) som stöder uttrycket fördomar eller aversion i diskriminerande praxis. Associerade sociala handlingar kan inkludera nativism, främlingsfientlighet, otherness, segregation, hierarkisk ranking, supremacism och relaterade sociala fenomen.
Natasa O. - 8 oktober 2017

1 Thumbs up   0 Thumbs down

gracil


smäcker, smal; den härrör från det latinska adjektivet gracilis (maskulin eller feminin), eller gracile (neuter) som i någon form betyder smal och när den överförs till exempel för att diskutera, känner man sig "utan prydnad", "enkel" eller olika liknande konnotationer.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

culture


Kultur; Kultur definieras som det sociala beteendet och normerna som finns i mänskliga samhällen. Kultur anses vara ett centralt begrepp inom antropologi, som omfattar det fenomen som överförs genom social inlärning i mänskliga samhällen. Vissa aspekter av mänskligt beteende, sociala metoder som kultur, uttrycksfulla former som konst, musik, dans, ritual och religion, och tekniker som verktygsanvändning, matlagning, skydd och klädsel sägs vara kulturella universaler som finns i alla mänskliga samhällen. Begreppet materiell kultur täcker kulturens fysiska uttryck, såsom teknik, arkitektur och konst, medan de immateriella aspekterna av kultur, såsom principer om social organisation, mytologi, filosofi, litteratur (både skriftligt och muntligt) och vetenskapen innefattar immateriella kulturellt kulturarv i ett samhälle
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

kristaller


ett slags fint glas; Ordet kristall härstammar från det forntida grekiska ordet κρύσταλλος (krustallos), vilket betyder både "is" och "bergkristall", från kots (kruos), "iskall, frost". Makroskopiska enstaka kristaller är vanligtvis identifierbara med sin geometriska form, bestående av plana ytor med specifika karakteristiska orienteringar. Den vetenskapliga studien av kristaller och kristallbildning är känd som kristallografi. Processen för kristallbildning via mekanismer av kristalltillväxt kallas kristallisering eller stelning. Exempel på stora kristaller är snöflingor, diamanter och bordsalt. De flesta oorganiska fasta ämnena är inte kristaller utan polykristaller, dvs många mikroskopiska kristaller smält samman i ett enda fastämne. Exempel på polykristaller innefattar de flesta metaller, stenar, keramik och is. En tredje kategori av fasta ämnen är amorfa fasta ämnen, där atomerna inte har någon periodisk struktur alls. Exempel på amorfa fasta substanser innefattar glas, vax och många plastmaterial.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

ortnamn


namn på enn ort; toponym är ett annat ord för ortnamn; toponym är det allmänna namnet för någon ort eller geografisk enhet. Relaterade, mer specifika typer av toponym inkluderar hydronym för en kropp av vatten och oronym för ett berg eller en kulle. En toponymist är en som studerar toponymi. Toponym har kommit att ersätta "platsnamn" i professionell diskurs mellan geografer. Ortnamn ger det mest användbara geografiska referenssystemet i världen. Konsistens och noggrannhet är avgörande för att man hänvisar till en plats för att förhindra förvirring i vardagliga affärer och rekreation.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

färger


Färger är karaktäristiken för mänsklig visuell uppfattning som beskrivs genom färgkategorier, med namn som röd, blå, gul, grön, orange eller lila. Denna uppfattning om färg härrör från stimulering av konceller i det mänskliga ögat genom elektromagnetisk strålning i ljusets spektrum. Färgkategorier och fysiska specifikationer för färg är associerade med objekt genom ljusets våglängd som reflekteras från dem. Denna reflektion styrs av objektets fysikaliska egenskaper såsom ljusabsorption, emissionsspektra osv.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

objektiv


opartisk; saklig; Objektivitet är ett centralt filosofiskt begrepp som är i förbindelse till verklighet och sanning, som har definierats olika av källor. Allmänt innebär objektivitet staten eller kvaliteten på att vara sant även utanför ett ämnes individuella fördomar, tolkningar, känslor och fantasier. Ett förslag anses allmänt objektivt sant (att ha objektiv sanning) när dess sanningsvillkor är uppfyllda utan fördomar som orsakas av känslor, idéer, åsikter osv. av ett känsligt ämne. En andra, bredare betydelse av termen hänför sig till förmågan i vilket som helst sammanhang att döma rättvist, utan partialitet eller yttre inflytande. Denna andra betydelse av objektivitet används ibland synonymt med neutralitet.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   1 Thumbs down

sambo


person som bor tillsammans med en annan person (utan att de är gifta); Sådana arrangemang har blivit allt vanligare i västliga länder under de senaste decennierna, som leddes av att förändra sociala åsikter, särskilt när det gäller äktenskap, könsroller och religion. De invkluderar ofta ett romantiskt och / eller sexuellt intimt förhållande på lång sikt eller permanent. Mer allmänt kan begreppet sambo betyda ett antal personer som bor tillsammans. Att "sambo" betyder i bred mening att "samexistera". Ursprunget av termen kommer från mitten av 16-talet, från den latinska samboern, från sam- 'tillsammans' + boende "bo".
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

ungdom


Ungdom är livstiden när man är ung, men betyder ofta tiden mellan barndomen och vuxenlivet (mognad). Det definieras också som "utseende, friskhet, kraft, ande, osv., som är karakteristisk för en som är ung". Dess definitioner av ett specifikt åldersintervall varierar, eftersom ungdomar inte definieras kronologiskt som ett stadium som kan kopplas till specifika åldersintervaller. Inte heller kan dess slutpunkt kopplas till specifika aktiviteter, till exempel att ta obetalt arbete eller ha sexuella relationer utan samtycke. Ungdom är en upplevelse som kan forma individens beroende, vilket kan markeras på olika sätt beroende på olika kulturella perspektiv. Personlig erfarenhet är markerad av en persons kulturella normer eller traditioner, medan en ungdoms beredskapsnivå betyder i vilken utsträckning han fortfarande bygger sin familj emotionellt och ekonomiskt.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

xenobiotics


En xenobiotic (på engelska) är en kemisk substans som finns inom en organism som inte produceras naturligt av eller förväntas vara närvarande inom. Det kan också omfatta ämnen som är närvarande i mycket högre koncentrationer än vad som är vanliga. Naturliga föreningar kan också bli xenobiotika om de tas upp av en annan organism, såsom upptag av naturliga humana hormoner av fisk som finns nedströms av avloppsreningsverk, eller de kemiska försvar som produceras av vissa organismer som skydd mot rovdjur. Termen xenobiotika används emellertid mycket ofta i samband med föroreningar som dioxiner och polyklorerade bifenyler och deras effekt på biota, eftersom xenobiotika förstås som substanser som är främmande för ett helt biologiskt system, dvs konstgjorda substanser, som inte existerade i natur före sin syntes av människor. Termen xenobiotic kommer från grekiska orden ξένος (xenos) = utlänning, främling och βίος (bios, vios) = liv, plus det grekiska suffixet för adjektiv -τικός, -ή, -ό (tic). Xenobiotika kan grupperas som cancerframkallande ämnen, läkemedel, miljöföroreningar, livsmedelstillsatser, kolväten och bekämpningsmedel.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

lojal


solidarisk, pålitlig; lojal hänvisar till begreppet lojalitet; Lojalitet är hängivenhet och trohet mot en orsak, land, grupp eller person. Filosoferna håller inte med om vad som kan vara ett objekt av lojalitet, eftersom vissa hävdar att lojalitet är strängt interpersonell och bara en annan människa kan vara föremål för lojalitet. "Den personliga och praktiska och genomgripande hängivenheten hos en person till en sak"
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

psykopat


en person som lider av kronisk psykisk störning med onormalt eller våldsamt socialt beteende; instabil och aggressiv person; en person med psykopatisk personlighet som uppträder som amoral och antisocialt beteende, brist på förmåga att älska eller skapa meningsfulla personliga relationer, extrem egocentricitet, bristande lärande från erfarenhet osv.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

flykting


En flykting är i allmänhet en fördriven person som har tvingats över gränsen och som inte kan komma hem säkert. En sådan person kan kallas en asylsökande tills han eller hon har beviljat flyktingstatus av avtalsslutande staten eller UNHCR om de formellt ansöker om asyl; En person som har flyttat från sitt land, eftersom hans eller hennes liv, säkerhet eller frihet har hotats av allmänt våld, utländskt aggression, inre konflikter, massiv kränkning av de mänskliga rättigheterna eller andra omständigheter som har allvarligt störd allmän ordning.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

sport


verksamhet där man tränar kroppen för nöjes skull eller för att tävla; sport omfattar alla former av konkurrensutsatt fysisk aktivitet eller spel som genom tillfälligt eller organiserat deltagande syftar till att använda, behålla eller förbättra fysisk förmåga och färdigheter medan deltagare njuter. I vissa fall omfattar sport underhållning för åskådare. Vanligtvis är tävlingen eller spelet mellan två sidor, varje försök att överskrida den andra. Vissa sporter tillåter ett slipsspel; Andra ger bindande metoder för att säkerställa en vinnare och en förlorare. Ett antal sådana tvåsidiga tävlingar kan ordnas i en turnering som producerar en champion. Sport styrs vanligtvis av en uppsättning regler eller tullar, som tjänar till att säkerställa rättvis konkurrens och tillåter konsekvent bedömning av vinnaren. Att vinna kan bestämmas av fysiska händelser som att göra mål eller korsa en linje först. Det kan också bestämmas av domare som poängterar element i sportprestandan, inklusive objektiva eller subjektiva åtgärder som teknisk prestation eller konstnärligt intryck.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

utgård


I fornnordisk mytologi är Utgård en borg som ligger i Jotunheim – den plats där jättar och andra onda makter bor. I en annan version av nordisk mytologi anses Utgård vara den sista av de tre världarna som är kopplade till Yggdrasil som hemma för de yttre kosmiska krafterna. Utgard bör jämföras med Midgard, mänskliga affärer och Asgard, som på olika sätt bekräftas vid kärnpunkten, världens centrum och det gudomligt inspirerade inre eller högre riket som rör sinnesstämningar och kropp som är tillgängliga för Norden genom intag av deras heliga mjöda.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

yttrandefrihet


ytringsfrihet är rätten att formulera sina åsikter och idéer utan rädsla för regeringsförnekning eller censur eller samhällelig sanktion. uttrycket yttrandefrihet används ibland synonymt, men innehåller någon handling att söka, ta emot och ge information eller idéer, oberoende av vilket medium som används. den fria kommunikationen av idéer och åsikter är en av de mest värdefulla mänskliga rättigheterna. varje medborgare kan därför tala, skriva och skriva med frihet, men ska ansvara för sådana missbruk av denna frihet som ska definieras enligt lag.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

terrordåd


i tät forbindelse med terrorism; ett dåd av terrorism; terrorism beskriver i sin bredaste mening användningen av avsiktligt icke-diskriminerande våld som ett medel för att skapa terror eller rädsla för att uppnå politiskt, religiöst eller ideologiskt syfte; det används i detta avseende främst för att hänvisa till våld mot fredstidsmål eller i krig mot icke-stridande. det finns ingen allmänt accepterad definition av "terrorism". det är en laddad term med konnotation av något "moraliskt fel" och därför används ofta, både av regeringar och icke-statliga grupper, för att missbruka eller fördöma motsatta grupper.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

beroende


beroende (substantiv) beror på en "förbluffande hög ekonomisk och mänsklig vägtull" på individer och samhälle som helhet genom de direkta negativa effekterna av droger, tillhörande vårdkostnader, långsiktiga komplikationer (t ex lungcancer med rökningstobak, levercirros med alkohol, eller meth mun från intravenöst metamfetamin), de funktionella konsekvenserna av förändrad neural plasticitet i hjärnan och därmed förlust av produktivitet. klassiska kännetecken för missbruk inkluderar nedsatt kontroll över ämnen eller beteende, upptagen med substans eller beteende, och fortsatt användning trots konsekvenser. vanor och mönster i samband med missbruk karakteriseras typiskt av omedelbar tillfredsställelse i kombination med fördröjda skadliga effekter.
beroende (adjective) - som måste ha något; påverkad eller kontollerad av någon eller något; bunden
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

joule


(symbol J) är en härledd energienhet i det Internationella måttenhetssystemet; det är lika med den energi som överförs till (eller arbete som utförs på) ett objekt när en force of ett newton verkar på det objektet i riktning mot dess rörelse genom ett avstånd av en meter (1 newton meter eller Nm); det är också energin som släpps ut som värme när en elektrisk ström av en ampere passerar genom ett motstånd på en ohm i en sekund; Det är uppkallat efter den engelska fysikern James Prescott Joule (1818-1889).
En joule i vardagen representerar ungefär:
- den energi som krävs för att lyfta en medelstor tomat (100 g) 1 m vertikalt från jordens yta.
- den energi som släpps ut när samma tomat faller tillbaka till marken
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

eftermiddag


dagen från klockan 12 fram till kvällen; eftermiddag förkortat är EM. och betyder det samma som latinska post meridiem (PM); eftermiddag är en tid då solen går ner från dagens topp. under eftermiddagen flyttar solen från ungefär himmelens mitt till djup i väst. standard arbetstid i de flesta industrialiserade länder går från morgon till sen eftermiddag eller kväll – 9 am to 5 pm - så den senare delen av denna tid äger rum på eftermiddagen. skolor släpper oftast ut på eftermiddagen också.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

eftermiddag


dagen från klockan 12 fram till kvällen; eftermiddag förkortat är EM. och betyder det samma som latinska post meridiem (PM); eftermiddag är en tid då solen går ner från dagens topp. under eftermiddagen flyttar solen från ungefär himmelens mitt till djup i väst. standard arbetstid i de flesta industrialiserade länder går från morgon till sen eftermiddag eller kväll – 9 am to 5 pm - så den senare delen av denna tid äger rum på eftermiddagen. skolor släpper oftast ut på eftermiddagen också.
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

motivation


drivkraft; intresse; i tät förbindelse med motiven; motiv och motivation är begrepp från psykologi som representerar faktorer som uppmuntrar initiering av individens aktivitet; några faktorer som väcker och riktar individens beteendet mot olika mål; varje motivationsprocess börjar med vissa behov och slutar efter deras tillfredsställelse
Natasa O. - 8 oktober 2017

0 Thumbs up   0 Thumbs down

subkulturer


Subkulturer avser grupper i samhället som i delar av sin livsstil urskiljer sig. Subkulturer kan t.ex. uppstå i olika samhällsklasser.
malin - 17 september 2017

Sida:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10